Gyakran Ismételt Kérdések (Gy.I.K.)

Az alábbiakban összeszedtünk pár olyan kérdést, amivel a legtöbbször találkozunk a mindennapokban. Ez segíthet tájékozódni a leendő partnereinknek és munkavállalóinknak. Kérem, olvassa végig a kérdéseket és ha továbbrai vannak kétségei, keressen bennünket bizalommal!

Mi a különbség a munkaerő-kölcsönzés és a munkaerő-közvetítés között?

A kölcsönzés során a munkavállalók a Munka-erő Kft. alkalmazottaivá válnak és a munkát "kiszervezve" végzik cégünk partnereinél. Így a munkavállalással kapcsolatos adminisztrációt a Munka-erő Kft. végzi, így a béreket is mi fizetjük. A közvetítés során mi kizárólag az ember megtalálását vállaljuk és a munkavállalót ezután partnerünk foglalkoztatja a saját állományában.

Mit kell tennem, hogy regisztrálhassak?

A regisztráción alapvetően két dolgot értünk. Az egyik, amikor az online adatbázisunkba regisztrál valaki. Ez azért előnyös, mert amikor egy adott pozícióra keresünk szakembereket, akkor már a regisztrált jelentkezőt is figyelembe tudjuk venni, így nagyobb eséllyel kerülhet kiválasztásra (megfelelés esetén). Ehhez pár alap adatot kell megadni és feltölteni egy önéletrajzot a jelentkezési oldalunkon.


A másik módja a jelentkezésnek, amikor személyesen jön be valaki valamelyik irodánkba és magával hozza a következő dokumentumokat:

  • fényképes, személyazonosságot igazoló okmány (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) és lakcímkártya,
  • iskolai bizonyítvány(ok), egyéb végzettséget igazoló okiratok (tanfolyamok, nyelvvizsga, vezetői (pl.:targoncás) engedély stb.)

Ezt többnyire betanított vagy speciális szakmunkát (pl.:hegesztő, targoncavezető stb.) vállalni szándékozó munkavállalóknak ajánljuk, mert ebben az esetben ha bármelyik cégnél munkaerő igény keletkezik, gyorsan be tudjuk léptetni az adott személyt.

Mi szükséges a munkába álláshoz?

Személyi igazolvány, Adó és TAJ kártya, TB kiskönyv (rózsaszín), Előző két év munkaviszony dokumentumai (jövedelemigazolás, Igazoló lap, Igazolás, Munkáltatói igazolás munkaviszony megszűnéséről)

Tudom-e módosítani a regisztrációs adataimat?

Igen, a jelentkezési oldalunkon belépve.

Hol található meg a Munka-erő Kft.?

Szolgáltatásainkat országos lefedettséggel tudjuk biztosítani, irodáink listáját pedig a Rólunk blokk elérhetőségek menüpontja alatt érheti el.

Mit érdemes az önéletrajznak tartalmaznia?

Aminek mindenképpen benne kell lennie: Személyes adatok: név, telefonszám, e-mail. Ennél többet felesleges megadni, amennyiben az álláshirdetésben nem kérik. Szakmai tapasztalatok, Iskolai végzettségek, Egyéb képesítések, Nyelvismeret, Készségek, kompetenciák. Megoszlanak a vélemények, hogy milyen a jó önéletrajz. Egyesek szerint az a jó, ha csak a száraz tényeket tartalmazza és sablonos a megjelenése (pl.:EuroPass), mások viszont azt mondják, hogy könnyebben tudnak dönteni ha tartalmazza a személy 'egyéniségét'. Mi úgy gondoljuk, hogy nem ez számít, hanem egyetlen egy dolog a fontos: legyen igaz, ami le van írva. Nem érdemes szépíteni, mert előbb-utóbb kiderül. A másik tanács, hogy ne csak felsoroljuk az előző pozícióinkat, hanem írjunk le néhány konkrét feladatot, amit végeztünk és próbáljunk valamiféle mérhető eredményt is odaírni, ami alapján látszik, hogy mi igenis eredményes dolgozók voltunk.